Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TIEDOTUS 

Luontolahja 100-vuotiaalle:

Kaksi pientä suojelualuetta ja 9 000 euroa.

Säätiö osallistui vuoden 2017 valtakunnalliseen kampanjaan luontolahja 100-vuotiaalle. Säätiö sai kampanjalahjoituksia yhteensä 8 953 euroa. Näiden käytöstä kerrotaan myöhemmin.

Säätiö myös osti Salon seurakunnalta kaksi pientä metsäpalstaa, jotka suojellaan luonnonsuojelulain nojalla. Alueisiin voit tutustua Suojelualueet -välilehdellä.

(30.5.2018)

_____________________________________________________________________________________

Säätiön rahankeräyslupa uusittu:

Säätiön rahankeräyslupa on uusittu vuosille 2016-2018. 

_____________________________________________________________________________________

Teijolle perustettiin kansallispuisto:

Laki Teijon kansallispuistosta astui voimaan 1.1.2015. Viralliset avajaiset on kaavailtu järjestettäviksi helmikuussa. Säätiön ja monien muiden unelma Teijon kansallispuistosta saa arvoisensa toteutuksen.

Kansallispuiston toteutumisesta säätiö haluaa kiittää arkkitehti Hannu Paunilaa visionäärisestä aloitteesta, Salon kaupunkia ja etenkin kaupunginjohtaja Antti Rantakokkoa hankkeen vankkumattomasta tuesta sekä edellistä ympäristöministeriä Ville Niinistöä. Ilman heidän aloitteellisuutta, määrätietoisuutta ja jääräpäisyyttäkin meillä ei olisi ensimmäistä Lounais-Suomen metsäluonnon kansallispuistoa.

Kansallispuistohankkeen suurimmat ristiriidat koettiin – kuten niin usein Suomessa – metsästysasioissa. Lopputulos, luonnonsuojelun kannalta, oli kohtuullinen. Lain mukaan alueella voi metsästää hirviä ja peuroja, mikäli niiden määrät aiheuttavat merkittävää uhkaa liikenteelle tai maa- ja metsätaloudelle. Luvista päättää metsähallitus. Tutustu säätiön esityksiin alueesta täällä.